CCONG inaugura una escola a Hombori

CCONG us informa que el passat 15 d’agost vam inaugurar l’escola “JUAN GONZALEZ SALMERON” de Garmi a Hombori (Mali, Africa).

Vàrem comptar amb l’assistencia dels delegats provincials del Govern de Mali, de l’Alcalde d’Hombori, del Director del Centre Academic Provincial i de diferents autoritats.

L’escola consta de tres aules amb capacitat per 270 alumnes completament moblades, amb electricitat generada per plaques solars que fan anar 2 ventiladors per clase, i ilumminacio amb fluorescents. També s’ha construit una casa pels professors, dos blocs de letrines i una casa pel guarda.

El cost total de l’escola ha estat de 53.000 Euros, el mobiliari 6.000 i l’electrificacio 2.400 que ha estat subvencionat en un 50 % per diversos Ajuntaments i entitats i la resta pels socis de CC ONG.

Els Ajuntaments han estat: PALAU SOLITA I PLEGAMANS, CHICLANA DE LA FRONTERA, ALELLA, CELRA, SANT ESTEVE SESROVIRES, SANT QUIRZE DEL VALLES, SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA, TEIA, TORRELAVIT, LLANÇA, VILOBI DEL PENEDES, OLIVELLA, SANT CUGAT SESGARRIGUES I SANT POL DE MAR.

També ha col.laborat Económicament la FUNDACIO GLORIA SANZ.

Despres de 3 anys en que CC ONG ha estat al capdevant de l’organització ara ha passat l’estat de Mali.

El projecte va començar l’any 2001 quan CC ONG va aterrar a Hombori.

Al 2003 la UNIVERSITAT AUTONOMA DE BARCELONA va signar un conveni amb CC ONG i dues voluntaries, MARTA RUBIO TARTERA i MERCE CLOTET ERRA que van fer la seva tesis amb l’ajuda del professor AMADOU TOURE, Director de primer cicle de l’Escola d’Hombori.

Al 2004 es van contractar a tres professors: la Sra. Fatoumata, i els senyors Cisse i Toure i el curs 2004-2005 s’iniciaven les primeres classes d’alfabetització que continuarien el curs 2005-2006.

El curs 2006-2007 el Centre d’Alfabetització de Garmi es va convertir en l’escola elemental de Garmi i va a passar al control de l’Estat de Mali encara que totes les despeses eran cobertes per CC ONG.

El proper curs 2007-2008 l’escola es de total responsabilitat del Govern de Mali.

Ha estat un treball molt dur al que han dedicat molts esforços nombroses persones. No podem oblidar a tots els voluntaris que han col.laborat, especialment GUILLEM MARTIN BRASO i CRISTINA  BRUJAS IBAÑEZ entre 270 més que han acompanyat el treball del RAFA I LA CARMEN al llarg d’aquests quasi set anys.

CC ONG, una vegada acabada aquesta tasca, acaba d’obrir una nova escola al poblat de GOILEL, a 20 Quilometres de GARMI, amb la intenció de tornar a repetir l’experiencia de GARMI i acabar amb unes instal.lacions dignes pels nens de la zona.

Si necessiteu mes informacio podeu trucar al telefon: 938910259

0 Responses to “CCONG inaugura una escola a Hombori”  1. Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: